ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ---pasihek.gr

Είναι Απαραίτητη η καταχώρηση σε επαγγελματικούς καταλόγους;

Κατ’ αρχάς, η καταχώριση σε καταλόγους είναι μια από τις βασικές τεχνικές προώθησης ιστοσελίδας και επιχείρησης. Προσθέτω την ιστοσελίδα μου σε έναν επαγγελματικό οδηγό σημαίνει ότι παίρνω link-σύνδεσμο. Τι κερδίζω; Είναι σαν να συστήνει αυτό ο οδηγός την ιστοσελίδα μου στην μηχανή της Google.

Φαντάσου π.χ. ότι ψάχνεις μια εταιρία για κατασκευή ιστοσελίδων. Πριν ψάξεις στα <<τυφλά>> μέσω ίντερνετ ρωτάς μερικούς γνωστούς. Αν 1 γνωστός σου προτείνει μια εταιρία, ε, θα τη δεις με θετικό μάτι. Τώρα, αν 2 ή 3 γνωστοί σου προτείνουνε την ίδια εταιρία, είναι πολύ πιθανόν μ’ αυτή την εταιρία τελικά να συνεργαστείς. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Google. Όσες πιο πολλές αναφορές βλέπει προς το site σου, τόσο πιο αξιόπιστο το θεωρεί.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ή να κάνω δωρεάν καταχώριση σε καταλόγους;
Η αλήθεια είναι πως οι πιο Δημοφιλείς Online Επαγγελματικοί Οδηγοί (xo.gr, vrisko.gr κλπ) κοστίζουν. Έχουνε ετήσια πακέτα (περίπου 300€) και σου φέρνουν κάποια κλικ (σχετικά & άσχετα!) Γι’ αυτό προτείνουμε να ξεκινήσεις με καταχωρήσεις σε εταιρείες κατάλογων με χαμηλότερες τιμές (δες εδώ την λίστα). Αφού μπεις σε πολλά sites καταχωρήσεις θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε βρουν οι πελάτες αλλά και η Google!

ΖΗΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ πριν κάνω καταχώρηση σε Επαγγελματικούς κατάλογους;
1. Να είναι ΠΑΝΤΟΥ τα στοιχεία σου ίδια.
Θα πρέπει δηλαδή κάθε καταχώρηση σε επαγγελματικό κατάλογο να έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

  • Όνομα Επιχειρισης
  • Τηλέφωνο
  • Email
  • Δραστηριότητα

2. Η Εταιρεία να έχει κάποιες προδιαγραφές, δηλαδή στον κατάλογο να υπάρχει το όνομα την εταιρείας, τηλέφωνο και email επικοινωνίας, διεύθυνση έδρας κλπ στοιχεία που πιστοποιούν μια εταιρεία

ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΗ GOOGLE!
2. Να επιλέξεις πρώτα τα websites που είναι πιο δημοφιλή.
Όσο πιο δημοφιλής είναι ο επαγγελματικός οδηγός που έχεις καταχωρηθεί τόσο πιο σημαντικό είναι αυτό για τη Google.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ